Informujemy, że ta strona używa plików cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. x

Eurologia

Dzisiaj jest: sobota, 20 kwiecień 2019 r.
Jesteś tutaj: Strona główna FAQ

Obrzęk napletka po obrzezaniu częściowym

A
A
A

Obrzęk napletka po obrzezaniu częściowym

7 dni temu miałem wykonany zabieg obrzezania częściowego i nacięcia wedzidelka. Zabieg w znieczuleniu miejscowym. Bardzo mnie martwi moja opuchlizna. Penis wygląda obrzydliwie jak 3 żołędzie... doktor o dobrej renomie. Przez 5 dni używałem Octeniseptu i wody z mydłem, teraz zgodnie z radą lekarza tylko woda i mydło. Pod opuchlizna jest żołądź, którego widać podczas wzwodu. W stanie spoczynku opuchlizna uniemożliwia zsunięcie żołędzi choćby o milimetr. Mój napletek wygląda jakby po obu stronach prawej i lewej wyrosły 2 drugie żołędzie a między nimi ledwo widać mój żołądź. Muszę je co jakiś czas naciągać, bo przylegają do siebie i boję się, że chcą się zasklepić blokując mój żołądź w 100%. Taka sytuacja jest już od momentu ściągnięcia opatrunku (1 dzień po wykonaniu zabiegu) Tak to wygląda po próbie naciągnięcia...

Obrzęk napletka po częściowym obrzezaniu

Odpowiedź zespołu eUrologia.pl

7 doba po operacji to zbyt krótki okres aby oceniać efekt zabieg. Wskazane jest odczekanie kilku tygodni aby ocenić efekt kosmetyczny. W razie złych efektów wykonuje się obrzezanie całkowite.

Polecane artykuły

Polecane filmy





eUrologia TV

Prostatectomia radykalna - usunięcie prostaty w raku gruczołu krokowego.

Przetoka nerkowa - sposób założenia drenu nefrostomijnego.

Urostomia - odprowadzenie moczu sposobem Brickera po cystektomii radykalnej.

Laparoskopowa prostatektomia radykalna - leczenie raka gruczołu krokowego.

E. coli - Escherichia coli - pałeczka okrężnicy - animacja przedstawiająca bakterię.

Newsletter
Chcesz być na bieżąco i otrzymywać zawsze najświeższe informacje na swoją skrzynkę e-mail?
Zapisz się do naszego newslettera.