|
Forum eUrologia.pl - forum urologiczne dla pacjentów
Forum urologiczne dla pacjentów
|
Zapalenie żyły lub jej zakrzepica na penisie |
Autor |
Wiadomość |
marinero
Wiek: 36 Dołączył: 15 Lis 2013 Posty: 4 Skąd: z internetu
|
Wysłany: 2013-11-15, 18:54 Zapalenie żyły lub jej zakrzepica na penisie
|
|
|
Ból żyły gdy się ją dotyka, zwłaszcza przy zwodzie. Co uniemożliwia stosunek. Pogrubienie żyły zauważyłem dwa tygodnie temu.
Chciałbym zaznaczyć, że byłem z tym u urologa. Który powiedział mi, że jest to zakrzep i że powstał przez bardzo długie zabawy - a tak długich nie było.
Dał mi recepte na Diosminex który można kupić bez recepty i kazał smarować maścia Lioton 1000. Ja sam dokupiłem jeszcze maść Hirudoid 0,3g.
Prosiłbym bym o wypowiedź lekarza, jak długo taki stan może potrwać. I czy mogę coś jeszcze zrobić by przyśpieszyć leczenie.
Pozdrawiam
m.
3a.gif
|
 |
Plik ściągnięto 930 raz(y) 237,41 KB |
2a.gif
|
 |
Plik ściągnięto 1350 raz(y) 229,83 KB |
1a.gif
|
 |
Plik ściągnięto 961 raz(y) 55,36 KB |
|
|
|
|
 |
|
FILIP74
|
Wysłany: 2014-02-26, 23:35 Wystająca żyła na penisie
|
|
|
Mam problem:
Wyskoczyła mi skręcana żyła podobna do żylaka (zobaczyłem tą zmianę po intensywnym, długotrwałym seksie).
Na początku jakby cieńsza twarda w środku, później im bliżej żołędzi tym szersza, miększa i bardziej poskręcana.
Nie wiem czy to ma związek z powyższym, ale często od 2 miesięcy mam lekki ciągnący ból z okolic lewego pośladka do lewego jądra (może od kręgosłupa ?)- szczególnie w pozycji siedzącej. Byłem nawet z tym u lekarza (jak jeszcze nie miałem wystającej żyły)+ USG jąder- wynik:
"Jądra i najądrza jednorodne. Obustronne niewielkie wodniaki . Brak danych dla żylaków powrózka nasiennego"- lekarz stwierdził, że nic nie trzeba z tym robić.
Od kilku dni mam także lekkie swędzenie lewej strony żołędzi (jakby alergiczne, może od smarowania żyły żelem?).
Byłem u Urologa:
zalecenie- smarować żelem z heparyną- Lioton 1000 i czekać.
Niestety, ale po tygodniu smarowania nie ma najmniejszej poprawy.
Czy ktoś może wie co to jest i w jaki sposób można to skutecznie leczyć.
Czy można zastosować maść Hirudoid i Pimafucort ?
2.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 499 raz(y) 93,79 KB |
1.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 8854 raz(y) 107,85 KB |
|
|
|
|
 |
crassus77
|
Wysłany: 2020-06-23, 10:58
|
|
|
jak sobie poradziliście z tym problemem ? jak długo utrzymywały sie zmiany ? |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|