EllyJot
Wysłany: 2019-03-10, 14:14 Guz AML i krwiomocz
Cześć wszystkim
Od miesiąca borykam się z krwiomoczem ze strzępami krwi i innych nabłonków.
Pierwsza konsultacja u urologa nic nie dała - zaproponował cystoskopie bez podstawowych posiewowych moczu ani nawet tych ogólnych badań . W cystoskopii wszędzie czysto a ja dalej sikałam krwią .
Ginekologicznie tez czysto (czekam jeszcze na wyniki cytologii). Po wylądowaniu na SOR stwoerdzono leukocytoza , Crp =16 , ropomocz , erytrocyturia makroskopowa oraz przy badaniu USG jamy brzusznej „W miąższu nerki prawej widoczne hiperechogenne ognisko wielkości 0.5x 0.3 cm w pierwszej kolejności angiomyolipoma do oceny w badaniu kontrolnym”
Zalecono pilna kontrole w poradni nefrologicznej. Obecnie jestem na amoksycyklinie (czekam na wyniki posiewu moczu)
Jakie jest prawdopodobieństwo ze ten mały AML mógł krwawić?? Czy to przypadek związany z zapaleniem? Kolejnym objawem oprócz krwiomoczu były bóle lędźwiowe .
Prawdopodobieństwo, że AML opisany w pytaniu był przyczyną krwiomoczu jest zerowe. Konieczne w takiej sytuacji jest wykonanie posiewu i rozszerzenie diagnostyki w celu ustalenia przyczyny krwawienia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum